Cheiron Trio - Valerie Vereecke, Eline Duerinck en Alexander VangaeverHOME

OVER CHEIRON TRIO

LEDEN

CONCERTEN

FOTO'S

CONTACT    Leden


Eline Duerinck

 Foto Eline Duerinck

Eline Duerinck werd geboren te Dendermonde op 29 april 1985. Op 9-jarige leeftijd startte ze haar eerste pianolessen bij An Kesteleyn en Marc Maes in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Zele.

Op 11-jarige leeftijd zette ze die studies verder bij Mark Goossens, bij wie ze haar hogere graadsdiploma haalde met grootste onderscheiding in de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke. Eveneens op 11 jaar begon ze celloles te volgen bij Lieven Baert in diezelfde academie. Hier heeft ze tevens les gekregen van Ludo Ide.

Na haar middelbare studies trok ze naar het Koninklijk Conservatorium van Gent om daar les te volgen bij de Duitse celliste Judith Ermert.

Momenteel zit ze daar in haar afstudeerjaar, waarbij ze de muziekstudie combineert met de lerarenopleiding.

Vorig jaar studeerde ze af met grote onderscheiding voor kamermuziek bij de Amerikaanse clavecinist John Whitelaw.

Ze volgde masterclasses en lessen bij Paul Uyterlinde, Colin Carr en David Cohen en woonde masterclasses bij van Jean-Guihen Queyras, Rainer Schmidt, Frans Helmerson, Bernard Greenhouse, Ralph Kirschbaum en Anner Bylsma.

Naast het Cheiron Trio verleende Eline haar medewerking al aan tal van projecten, zoals het Koninklijk Bevers Harmonieorkest, dat twee internationale prijzen in de wacht sleepte op concours te Kerkrade en Valencia, en het Jemoo en vormt ze een duo met de pianiste Hanne Kesteloot.

Naast het klasssieke muziekleven was ze al actief in verschillende 'lichte muziek'-projecten, waaronder Mrs Hyde, ...this is where my little saturn sleeps, Yira Yira (tango), de theatervoorstelling Stepping Out from under the Shadow of your Dinosaurs en Centrifusion(jazz en woord).

Momenteel speelt ze bij Contraband (kleinkunst), Unconventional Beauty (live drum'n bass) en Kiss the Anus of A Black Cat (dark folk; die net een nieuwe full-cd hebben uitgebracht).


Valerie Vereecke

Foto van Valerie Vereecke

Valerie Vereecke is geboren op 28 juli 1987. Op achtjarige leeftijd trok ze naar de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Adriaan Willaert te Roeselare en begon ze haar klarinetstudies bij ondermeer Georges Staelens, Geert Acke en Frank Markey. Bij deze laatste studeerde ze af met grootste onderscheiding. Ze volgde er ook pianolessen bij Veerle Vanhulle en kamermuziek bij Jan Wauters. Op achttienjarige leeftijd besliste ze om verder te studeren in de klassieke muziek, meer bepaald de klarinet. Ze begon aan het Koninklijk conservatorium van Gent bij Eddy Vanoosthuysse, momenteel volgt ze haar masteropleiding. Ook volgt ze les aan Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem, waar ze basklarinet volgt bij Marc Kerckhof.

Ze volgde al diverse masterclasses bij Bob Spring, Howard Klug, Kathy Pope… en stage bij Geert Baeckelandt. Ze nam reeds deel aan verschillende tornooien, waarbij ze in 2001 en 2003 Belgisch kampioen werd bij de afdeling ensembles bij de muziekvereniging Vlamo. In 2006 werd ze tweede laureate in een nationale wedstrijd in de superieure afdeling met grootste onderscheiding.

Ze is actief lid van ‘De koninklijke Jongelingskring’ te Torhout, dat een eerste prijs in de wacht sleepte in het Internationaal Muziektornooi te Kerkrade. ‘Het Bevers harmonieorkest’, dat twee internationale prijzen in de wacht sleepte op concours te Kerkrade en Valencia. ‘The International Clarinets’, ‘Het Waregems Klarinetchoir’ , dat tot beste klarinetchoir werd bekroond te Gent en de cabaretfanfare ‘ ’t Schoon Vertier’. Daarnaast is ze ook bezig met talrijke kamermuziekgroepen, waar ze zowel het klassieke repertoire als het moderne aansnijdt.

Al enkele jaren heeft ze saxofoon- en klarinetles in Brugge en De Pinte. Sinds dit jaar dirigeert ze ook het 'Houtlands jeugdensemble' van Torhout.

Ze verleende haar samenwerking aan ondermeer de musicals: ‘Into the Woods’, ‘De troon van Troonenburgh’, ‘Cabaret’ en ‘Honk’ en de opera ‘The turn of the screw’ van Benjamin Britten. Ook in de hedendaagse kamermuziek  komt ze aan bod o.a. bij ‘Spectra’.


Alexander Vangaever

Foto van Alexander Vangaever

Alexander Vangaever werd geboren op 14 augustus 1983 in Gent. Hij volgde vanaf 8-jarige leeftijd privé-pianolessen bij Mevr. Beuckels en startte 3 jaar later zijn opleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Hij volgde er piano bij Gemma Demeester, kamermuziek bij Arne Deforce en muziektheorie bij Octaaf van Geert. Hij nam deel aan de Provinciale Pianowedstrijd “Kiwanis Torhout” en bemachtigde de tweede prijs in januari 1998. In 2001 studeerde hij af met de grootste onderscheiding. Hij speelde in januari 2002 als solist in het eerste deel van het eerste pianoconcerto van Shostakovich met het Conservatorium Orkest o.l.v. Wilfried Deroo naar aanleiding van het laureatenconcert. Eerder dat academiejaar had hij deelgenomen aan de wedstrijd “Axion Classics” van Dexia Bank en een verdienstelijke 2e prijs in de wacht gesleept.

Ondertussen studeerde hij piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Boyan Vodenitcharov. Tijdens deze vijf jaar durende piano-opleiding volgde hij ook kamermuziek bij Viviane Spanoghe en Etienne Siebens en liedbegeleiding bij Hélène Luyten en Inge Spinette. Hij volgde masterclasses liedbegeleiding bij Udo Reinemann en begeleidde ook zelf enkele masterclasses zang gegeven te Gent door zangdocente Beatrijs Devos in de zomers van 2005 en 2006. Hij gaf diverse kamermuziekconcerten in Brugge, Brussel en Gent en trad ook geregeld solo op.

Alexander volgde masterclasses piano bij Hans Leygraf, Eveline Brancard, Daniel Pollak, Piet Kuijken, Levente Kende en Pascal Sigrist. Hij speelde mee in de musical “Into the woods” die in november 2005 in première ging in de Stadsschouwburg van Brugge en studeerde af aan het Brusselse Conservatorium in 2006 met onderscheiding. Een jaar later behaalde hij het diploma van de initiële lerarenopleiding van academisch niveau (groep 2) aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Momenteel is hij actief als pianoleraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze en als pianobegeleider aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Hij treedt geregeld op als begeleider of in kamermuziekverband.